تحقیق رابطه هوش هیجانی و هوش معنوی با شخصیت دانشجویان

تحقیق رابطه هوش هیجانی و هوش معنوی با شخصیت دانشجویان تحقیق رابطه هوش هیجانی و هوش معنوی با شخصیت دانشجویان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 607 KB

تعداد صفحات : 58

بازدیدها : 331

برچسبها : هوش هیجانی هوش معنوی شخصیت دانشجویان

مبلغ : 45000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق بررسی رابطه بین هوش هیجانی و هوش معنوی با شخصیت دانشجویان پیام نور به همراه پرسشنامه های استفاده شده

فهرست مطالب

چکیده

فصل اول کلیات تحقیق

مقدمه

بیان مسئله

اهمیت و ضرورت تحقیق

اهداف تحقیق

هدف کلی

اهداف فرعی

سؤالات تحقیق

فرضیه ها

فرضیه اصلی

فرضیه فرعی

متغیرهای تحقیق

تعاریف نظری

تعاریف عملیاتی

فصل دوم پیشینه و ادبیات تحقیق

تعریف هوش

مفهوم معنویت

هوش معنوی و مؤلفه های آن

تاریخچه هوش هیجانی

تعریف و پیشینه هوش هیجانی

تعریف هوش و انواع آن از نظر گاردنر

هوش هیجان و مؤلفه های آن

فصل سوم روش تحقیق

روش تحقیق

گردآوری اطلاعات

پرسشنامه هوش هیجانی بارآن (EQi)

پایایی آزمون از طریق محاسبه آلفای کرونباخ

روایی

روش اجراء نمره گذاری (EQi)

پرسشنامه پنچ عاملی شخصی (BFI)

ابزار دیگر پژوهش شامل پرسشنامه هوش معنوی است

روایی و پایایی ابزار گردآوری داده ها

جامعه و نمونه آماری پژوهش

فصل چهارم نتایج

نتایج تحقیق

فصل پنجم بحث و نتیجه گیری

بحث و نتیجه گیری

پیشنهادات

منابع

فهرست جداول

*****************

اهداف تحقیق

هدف کلی

بررسی تأثیر هوش هیجانی و هوش معنوی بر شخصیت دانشجویان

اهداف فرعی

تعیین رابطه مؤلفه های هوش هیجانی بر شخصیت دانشجویان

تعیین رابطه مؤلفه های هوش معنوی بر شخصیت دانشجویان

سؤالات تحقیق

1- آیا بین هوش هیجانی و شخصیت دانشجویان ارتباط معناداری وجود دارد؟

2- آیا بین هوش معنوی و شخصیت دانشجویان ارتباط معناداری وجود دارد؟

3- آیا بین هوش هیجانی و هوش معنوی با شخصیت دانشجویان ارتباط معناداری وجود دارد؟

چکیده

مقدمه : امروزه در بین متخصصان علوم رفتاری ما شاهد علاقه فزاینده ای نسبت به موضوعات معنوی و ارتباط آن با سایر مولفه های روان شناختی می باشیم. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه هوش هیجانی و هوش معنوی با شخصیت دانشجویان بوده است.

روش کار: جامعه آماری شامل 100 نفر از دانشجویان دانشگاه پیام نور اهواز می باشد که به صورت خوشه ای تصادفی برگزیده شده اند و ابزار مورد استفاده در پژوهش شامل پرسشنامه پنج عاملی شخصیت، پرسشنامه هوش معنوی و پرسشنامه هوش هیجانی بار-آن (EQ-i) بود و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS 19 استفاده شد.

نتایج : نتایج حاصل نشان داد که میان مهارت های درون فردی (از متغیرهای هوش هیجانی) با برون گردی (از متغیرهای شخصیت)، خلق عمومی (از متغیرهای هوش هیجانی) با پایداری هیجانی (از متغیرهای شخصیت) در سطح P<0.05 رابطه مثبت و معناداری وجود دارد همچنین بین تفکر انتقادی (از متغیرهای هوش معنوی) با برون گردی(از متغیرهای شخصیت) و آگاهی (از متغیرهای هوش معنوی) با گشودگی به تجربه (از متغیرهای شخصیت) در سطح P<0.05 رابطه معنادار و مثبتی وجود دارد.

نتیجه گیری : میان برخی از مولفه های هوش هیجانی و هوش معنوی و برخی از ویژگی های شخصیت رابطه چندگانه مثبت و معناداری وجود دارد.

هوش معنوی و مؤلفه های آن

ادواردز معتقد استداشتنهوشمعنوی بالا با داشتن اطلاعاتی در مورد هوش معنوی متفاوت است. این تمایز فاصله میاندانش عملی و دانش نظری را مطرح می کند. لذا نباید داشتن دانش وسیع درمورد مسائل معنوی و تمرین هایآنهارا هم ردیف دستیابی به هوش معنوی از طریق عبادت و تعمق برای حل مسائل اخلاقی دانست؛ هرچند می توان گفت برای بهرهمندی مؤثر از معنویت، داشتن توأمان دانش نظری و عملی لازم می باشد (منبع داخل فایل دانلودی).

هرچند که تحقیقات زیادی در حیطه رشد و تحول هوش معنوی صورت نگرفته است و نیازمند تحقیقات تجربیکیفی است، ولی می توان گفت که استعداد این هوش در افراد مختلف، متفاوت استو دراثر برخورد با محیط های غنی که سؤالات معنوی را بر می انگیزاند، به تدریج تحول یافته و شکل می گیرد. به نظر میرسد سن و جنسیت نیز در هوش معنوی اثرگذار باشند. یونگ معتقداستکهدر بسیاری از افراد پس از 35 سالگی تغییرات عمدهای در ناخودآگاه صورت می گیرد که ممکن است در روند معنویت و هوش معنوی تأثیرگذار باشند. همچنین بعضی از محققان ، ازجمله یونگ، معتقدند که در زنان این تحول متفاوت از مردان صورت می گیرد(منبع داخل فایل دانلودی).

...

هوش هیجان و مؤلفه های آن

هوش هیجان عبارت است از توانایی نظارت بر احساسات و هیجانات خود ، دیگران و توانایی و تفکیک احساسات خود و دیگران و دیگران و استفاده از دانش هیجانی در جهت هدایت تفکر و ارتباطات خود و دیگران (منبع داخل فایل دانلودی).

هوش هیجانی هم عناصر درونی است و هم بیرونی شامل میزان خود آگاهی ، خود انگاره ، احساسات ، استقلال و ظرفیت خود شکوفایی و قاطعیت می باشد عناصر بیرونی شامل ظرفیت فرد برای قبول واقعیت انعطاف پذیری و توانایی حل مشکلات هیجانی ، توانایی مقابله با استرس می شود ( منبع داخل فایل دانلودی)

خود آگاهی

از نظر گلمن خودآگاهی ریشه و اساس مؤلفه های هوش هیجانی است و تا زمانیکه از سطح خود آگاهی پایینی برخورد داریم و در انتخاب هدف و برنامه ریزی برای رسیدن به هدف مدیریت کنترل احساسات خود و برانگیختگی خود و بکارگیری نظمی که بتوان بر اساس آن با احساسات دیگران هماهنگ شود رشد مهارت های اجتماعی متناسب با هدف و عمل با مشکلات مواجه می شویم . تعریفی که گلمن (منبع داخل فایل دانلودی) برای خود آگاهی در نظر گرفته عبارتست از درک عمیق و روشن احساسات ، هیجانات نقاط ضعف و قوت و نیاز و سائق های خود .

خود کنترلی یا مدیریت خود

همچنان که با آگاهی خود در مورد احساسات ، هیجانات ، و اثرات آنها رشد می دهیم ما نیز می توانیم توانایی خود را در جهت کنترل آنها بهبود بخشیم .

....

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید