مقاله آشنایی با حقوق شهروندی

مقاله آشنایی با حقوق شهروندی مقاله آشنایی با حقوق شهروندی

دسته : علوم اجتماعی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 16 KB

تعداد صفحات : 27

بازدیدها : 229

برچسبها : مقاله حقوق شهروندی

مبلغ : 1500 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله آشنایی با حقوق شهروندی

مقاله آشنایی با حقوق شهروندی

فهرست مطالب تحقیق دانلودی

مفهوم شهروندی

مفهوم شهروند

شهر و کلان شهر

حقوق شهروندی

شهروندی و جامعه مدنی

نظریات کلاسیک

تئوری های تقویت کننده مفهوم حقوق شهروندی

==========================

بخشهایی از متن:

مفهوم شهروندی

شهروندی ایده ای است که در اروپای غربی زاده شده و در قرن شانزدهم همزمان با فراگیر شدنش انتشار یافته است این موضوع یکی از فرایندهای جامعه مدرن است و در عرف جامعه شناسی دارای مرزهای تعریفی خاصی است که عموما برخاسته از نگرش عقلانی نسبت به قانون و حقوق افراد، در جامعه است. شهروندی از جمله مفهوم هایی است که در هر محیطی عمل می کند اما به شرطی که امکاناتی که همراه شده و به آن تشخیص و وجود بخشیده است برای آن محیط تعریف شود. شهروندی را می توان از دو دیدگاه یا دو برداشت متفاوت مورد بررسی قرار داد که یکی ویژه بینش های اصالت فردی در جامعه های مدنی است و دیگری بیشتر به جامعه هایی تعلق دارد که به نوعی دارای بینش های جمع گرایانه هستند.

مفهوم شهروندی به عنوان منزلت اجتماعی در نگرش به جامعه مدنی تلقی می شودکه به موجب آن، شرایط برخورداری فرد را از حقوق وقدرت فراهم می کند (بر اساس و پیمان حقوق مدنی و سیاسی و میثاق حقوق اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی مندرج در اسناد بین المللی حقوق بشر) و این حقوق عبارتند از:

1- حقوق مدنی، شامل آزادی بیان و برابری در مقابل قانون

2- حقوق سیاسی، شامل حق رای دادن و ایجاد تشکل سیاسی و صنفی

3- حقوق اقتصادی، در برگیرنده رفاه اقتصادی و تامین اجتماعی است که برای نخستین بار در 1949 بوسیله مارشال در لندن طی رساله ای به عنوان شهروندی و طبقه اجتماعی تبیین گردیده است.

...

حقوق شهروندی

فصل سوم قانون اساسی از حقوق ملت نام برده است و اصل دیگری از قانون اساسی که به مسائلی چون تشکیل شوراها (فصل هفتم) حق حاکمیت ملت (فصل پنجم) انتخابات (فصل ششم) و برخی از مسائل دیگر می پردازد همگی مبتنی بر مشارکت مردم است و در واقع با نگاهی به قانون اساسی ایران معلوم می شود که حق مشارکت از اهم مصادیق حقوق شهروندی در قانون اساسی ایران بوده است.

مفهوم شهروند (Citizen ship) در شناخت ابعاد موضوع یک رکن است یعنی در مورد حقوق افرادی تعریف ارائه می شود که اتباع و شهروند یک کشور معین محسوب می شوند بنابراین شهروند به هر فرد مقیم یک کشور اطلاق نمی شود. دوم این که وقتی از حقوق صحبت می شود منظور فقط حقوق اساسی بشر نیست بلکه جزئی از این حقوق در عرصه های مختلف زندگی را در برمی گیرد.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید