كاربردهای انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای در علوم باغبانی 17 ص + 18 اسلاید

كاربردهای انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای در علوم باغبانی 17 ص +  18 اسلاید كاربردهای انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای در علوم باغبانی 17 ص +  18 اسلاید

دسته : -پژوهش ها

فرمت فایل : word

حجم فایل : 144 KB

تعداد صفحات : 35

بازدیدها : 226

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

كاربردهای انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای در علوم باغبانی 17 ص 18 اسلاید

كاربردهای انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای در علوم باغبانی 17 ص +  18 اسلاید

 


مقاله كاربردهای انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای در علوم باغبانی 17 ص +  18 اسلاید

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

چكیده

انرژی هسته ای از عمده ترین مباحث علوم و تکنولوژی هسته ای است و هم اکنون نقش عمده ای را در تأمین انرژی کشورهای مختلف خصوصا کشورهای پیشرفته دارد. اهمیت انرژی و منابع مختلف تهیه آن، در حال حاضر جزء رویکردهای اصلی دولتها قرار دارد. به عبارت بهتر، از مسائل مهم هر کشور در جهت توسعه اقتصادی و اجتماعی  بررسی ، اصلاح و استفاده بهینه از منابع موجود انرژی در آن کشور است. امروزه بحرانهای سیاسی و اقتصادی و مسائلی نظیر محدودیت ذخایر فسیلی، نگرانیهای زیست محیطی، ازدیاد جمعیت، رشد اقتصادی ، همگی مباحث جهان شمولی هستند که با گستردگی تمام فکر اندیشمندان را در یافتن راهکارهای مناسب در حل معظلات انرژی در جهان به خود مشغول داشته اند .در حال حاضر اغلب ممالک جهان به نقش و اهمیت منابع مختلف انرژی در تأمین نیازهای حال و آینده پی برده و سرمایه گذاریها و تحقیقات وسیعی را در جهت سیاستگذاری، استراتژی و برنامه های زیربنایی و اصولی انجام می دهند. هم اکنون تدوین استراتژی که مرکب از بررسی تمامی پارامترهای تأثیر گذار در انرژی و تعیین راهکارهای مناسب جهت تمیزتر و کارا ترنمودن انرژی و الگوی بهینه مصرف آن می باشد، در رأس برنامه های زیربنایی اکثر کشورهای جهان قرار دارد. در میان حاملهای مختلف انرژی،انرژی هسته ای جایگاه ویژه ای دارد. هم اکنون بیش از 430 نیروگاه هسته ای در جهان فعال می باشند و انرژی برخی کشورها مانند فرانسه عمدتا از برق هسته ای تأمین می شود. جمهوری اسلامی ایران بیش از سه دهه است که تحقیقات متنوعی را در زمینه های مختلف علوم و تکنولوژی هسته ای انجام داده و براساس استراتژی خود، مصمم به ایجاد نیروگاههای هسته ای به ظرفیت کل 6000 مگاوات تا سال 1400 هجری شمسی می باشد. در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران در نشست گذشته آژانس بین المللی انرژی اتمی، تمایل خود را نسبت به همکاری تمامی کشورهای جهان جهت ایجاد این نیروگاهها و تهیه سوخت مربوطه رسما اعلام نموده است. 


مقدمه

چرا جهان فردا به انرژی هسته‌ای نیاز دارد؟ روند بشریت بشریت برای چندین هزار سال با كمترین اثرگذاری بر روی كره زمین زندگی كرد. حتی پنج قرن پیش در زمان وقوع رنسانس در اروپا، خاندان مینگ در چین و اولین حكمران مغول در هند، جهان هنوز جمعیت كمی داشت. از آن زمان، جمعیت جهان كه بر اثر انقلاب‌های پیش آمده در زمینة كشاورزی، صنعت و دارو، رشد شتابزده‌ای پیدا كرده و در حدود 15 برابر شده است. از شش میلیارد جمعیت امروز جهان، چندین میلیون آن در سطوح بسیار بالائی از استانداردها زندگی كرده و از زندگی خود لذت می‌برند. اما یك سوم از انسان‌ها به برق دسترسی ندارند و یك‌سوم دیگر نیز دسترسی محدودی به آن دارند.

جمعیت‌های زیادی نیز در فقر ملالت‌باری زندگی می‌كنند. بیش از یك میلیارد نفر آب پاكیزه در اختیار ندارند و دو میلیارد و 400 میلیون نفر از سیستم مناسب تخلیه فاضلاب محرومند. همه روزه 40 هزار نفر – یعنی هر دقیقه 25 نفر – بر اثر بیماریها می‌میرند كه به سادگی با پیشرفت اولیه اقتصادی می‌توان از آن پیشگیری كرد. طی 50 سال آینده زمانی كه جمعیت جهان به 9 میلیارد نفر برسد، نیازهای برآورده نشده امروزه بشری به شدت چند برابر خواهد شد. برای كاهش مصیبتهای بشر نه تنها توسعه اقتصادی ضروری است بلكه ایجاد شرایط لازم نیز برای تثبیت جمعیت جهان لازم است. امروزه تلاش روبه‌رشد برای رفع این نیازها در اكثر كشورهای در حال توسعه جهان، تقاضای بسیار زیادی برای استفاده از انرژی ایجاد كرده است.

تا سال 2050 مصرف جهانی انرژی دو برابر خواهد شد. بیوسفر(موجودات كره زمین) در خطر در روی كره زمین تاثیر گرم شدن «گازهای گلخانه‌ای» یك پدیدة غیرقابل بحث است كه بدون آن جهان از یخ پوشیده خواهد شد. برای مدت هزاران سال، عدم تغییر تراكم گازهای گلخانه‌ای محیط زیست معقولی را ایجاد كرد كه تمدن توانست در آن رشد یابد. در قرن بیست و یكم، فعالیت انسان موجب می‌گردد این گازهای گرماگیر دو برابر شوند. این تغییر در عصر زمین‌شناسی ناگهانی و كم‌سابقه است. امروزه بیشتر انرژی كه برای تولید برق، كار كارخانه‌ها، راه‌اندازی وسایل نقلیه و گرم كردن منازل مصرف می‌شود، از سوزاندن سوخت‌های فسیلی تأمین می‌شود. منابع فسیلی، از جمله زغال، نفت و گاز طبیعی، آنچنان به سرعت مصرف می‌شوند كه طی قرن آینده تا اندازه گسترده‌ای از بین می‌روند. ضایعات تمام سوخت‌های فسیلی به طور مستقیم در هوا پراكنده می‌شود.

بخش اعظم این ضایعات به شكل گازهای گلخانه‌های مانند دی‌اكسید كربن است. در هر سال ضایعات ناشی از سوخت‌های فسیلی 25 میلیارد تن دی‌اكسید كربن به جو زمین اضافه می‌كند. این مقدار برابر است با 70 میلیون تن در هر روز و یا 800 تن در هر ثانیه. كارشناسان جهان به منظور تجزیه و تحلیل تأثیرات ناشی از تشكیل سریع گازهای گرماگیر، از طریق هیأت‌های بین دول سازمان ملل در امر تغییر آب و هوا با یكدیگر همكاری می‌كنند. مطالعه تغییرات آب و هوا، پیچیده و تابع تئوریهای رقابتی است. اما دانشمندان در این زمینه توافق دارند كه افزایش گازهای گلخانه‌ای باعث جذب بیشتر گرمای خورشیدی توسط كره زمین می‌شود.

به عقیده بیشتر دانشمندان علم هواشناسی، گازهای گلخانه‌ای تولید شده بوسیله انسان موجب شده است كه گرمترین 10 سال طول تاریخ در 15 سال اخیر رخ دهد. كارشناسان علم هواشناسی به اتفاق آرا هشدار می دهند كه تشكیل گازهای گلخانه‌ای ممكن است در قرن آینده فاجعه‌آمیز باشند. افزایش سطح آب دریاها، دمای شدید هوا، بروز طوفان‌های سهمگین، خشكسالی ویرانگر و شیوع بیماری، تولید مواد غذایی، قابلیت اسكان بشر را در بسیاری از مناطق از بین می‌برد. این كارشناسان هشدار می‌دهند كه تغییر شدید آب و هوا احتمالا ‌می‌تواند موجب بی‌ثباتی سرتاسر كره زمین شود. همه كشورها در تغییر آب و هوا سهیم هستند. چه از نظر علت تغییر آب و هوا و چه از نظر تأثیر آن. در كشورهای آمریكای شمالی هر شخص در هر روز 54 كیلوگرم یا 120 پوند دی‌اكسید كربن در جو زمین پخش میكند. در اروپا و ژاپن سرانه انتشار این گاز در هر روز بیش از 23 كیلوگرم یا 50 پوند است. در كشور چین با 3/1 میلیارد نفر جمعیت كه بشدت در حال توسعه است، سطح نشر این گازها 6 كیلوگرم یا 13 پوند بر هر نفر در روز است. اگر تاریخ را یك رودخانه تصور كنیم، بشریت به بخش‌های خروشان و تندآب آن رسیده است. در 50 سال آینده جمعیت جهان، بیشتر از مجموع انرژیی كه در كل تاریخ تاكنون مصرف شده است را مصرف خواهد كرد.

بشریت با آینده‌ای از تغییرات شدید چه از نظر روش تولید انرژی و چه از نظر سلامت سیارة ما روبه‌رو می‌شود. بشریت نمی‌تواند به عقب برگردد. جمعیت در حال رشد جهان به مقادیر معتنابهی از انرژی نیاز دارد تا: - آب آشامیدنی تهیه كند. - انرژی كارخانه‌ها، منازل و حمل و نقل را تأمین نماید. - از زیرساخت‌های لازم برای تأمین تغذیه، آموزش و بهداشت حمایت كند. برآورده كردن این نیازها مستلزم تأمین انرژی از تمام منابع آن است. اما «تركیب» انرژی جهان باید به دور از استفاده عنان گسیخته از سوخت‌های فسیلی، به سرعت توسعه یابد. كاهش مصرف سوخت‌های فسیلی، محیط زیست و منابع غیرقابل جایگزین را برای نسل‌های آینده حفظ می‌كند. پیشگیری از تغییر فاجعه‌آمیز آب و هوا تثبیت تراكم گازهای گلخانه‌ای جوی مستلزم آن است كه انتشار جهانی این گازها تا 50 درصد كاهش یابد. این چالش با توجه به نیاز كشورهای فقیرتر به افزایش معیارهای زندگی عظیم‌تر خواهد شد. حتی اگر كشورهای در حال توسعه از بحث ذخیره‌سازی انرژی و فناوری‌های انرژی پاكیزه استقبال كنند، جمعیت زیاد این كشورها به زودی بیش از جهان صنعتی حاضر، گازهای گلخانه‌ای در فضا منتشر می‌كنند.


 

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید