دسته : کاربردی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 114 KB
تعداد صفحات : 79
بازدیدها : 322
برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلپایان نامه شیشه گری (فنون فروشندگی)
مقدمه:
قدیمی ترین نمونه ها از شیشه های دست ساز در خاورمیانه پیدا شده است. باستان شناسان معتقدند که سومریها در هزاره سوم قبل از میلاد با شیشه، آشنایی داشته اند. گیرشمن بطریهای شیشه ای زیادی از حفاریهای معبد چغازنبیل به دست آورده است. از زمان هخامنشیان، شواهد اندکی برای استفاده کلی از شیشه در دست است. آثار شیشه ای کهن نشان می دهد که تا قبل از سده اول پیش از میلاد، از شیشه فقط یه حالت توده ای استفاده می کرده اند. با کشف اشیای شیشه ای زمان پارتها و ساسانیان می توان گفت صنعت شیشه سازی در ایران رواج کامل داشته و از دو روش ساخت «دمیدن در قالب» و «دمیدن آزاد» استفاده می شده است. از دوره سلجوقیان تا دوره مغول ظرفهای شیشه ای بسیار زیبا با تزئینات مختلف به صورت مینایی، تراشیده یا با نقوش افزوده از کوره شیشه گران شهرهای مختلف ایران بیرون می آمد.
شیشه مادهای است که به دلیل آرایش اتمی/ملکولی خاص خود حالت دارد ولی بر خلاف دیگر جامدها نیست. این حالت هنگامی رخ میدهد که ماده مذاب قبل از رسیدن به به سرعت سرد میشود.
تاریخچه تولید شیشه و كریستال در ایران
چنین به نظر مىرسد که تولید شیشه در صدر اسلام داراى اهمیت فنى و هنرى خاصى بوده است. پژوهشگران ابتدا جایگاه تولید اصلى شیشه را در مصر و سوریه مىدانستند؛ اما بعدها عراق و ایران نیز مبدأ شیشهگرى ذکر گردیدند. یکى از مراکز تولید و شیشه، در شرق ایران و بهویژه ایالت خراسان بود. البته در این مورد اشیاء باقىمانده به صورت تکهتکه هستند و بیشتر این قطعات هیچ نوع زمینهاى براى ارتباط با منطقهٔ خاصى را ارائه نمىدهند و تضمینى وجود ندارد که آنها در محلهاى مکشوف خود تولید شده باشند. تزیین نیز در شیشهها با روشهاى خاصى انجام مىشد؛ اما مهمتر از همه فن شیشهبرى بوده است، که با تکنیک سادە تراش قاشقى صورت مىگرفته و یا به صورت برجسته نماکار مىشده است.
خرید و دانلود آنی فایل