مقاله آسیب های سازمان های اطلاعاتی

مقاله آسیب های سازمان های اطلاعاتی مقاله آسیب های سازمان های اطلاعاتی

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 24 KB

تعداد صفحات : 15

بازدیدها : 324

برچسبها : آسیبهای سازمانی سازمان های اطلاعاتی

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله بررسی اقسام آسیب های سازمان های اطلاعاتی

مقاله اقسام آسیب های سازمان های اطلاعاتی

در عصری که اطلاعات به عنوان یک کالای بسیار با ارزش در اداره جوامع و تحولات جهان ایفای نقش می نماید سازمان های اطلاعاتی و امنیتی نقش مهمتری نسبت به گذشته پیدا کرده اند. یکی از ویژگی های عمده اطلاعات در این عصر سرعت مبادله آن و همچنین نقش بخش های غیردولتی در این مقوله است در حالیکه در گذشته علاوه بر فقدان تجهیزات پیشرفته ارتباطی، اطلاعات در انحصار دولتها بوده است. بنابراین در چنین شرایطی سازمان های امنیتی که نقش عمده ای در حفظ امنیت ملی و امنیت عمومی جامعه ایفا می نمایند از مأموریت حساس تری برخوردار می گردند. لیکن این سازمانها نیز همانند سایر نهادها در معرض آسیبهای خاصی قرار دارند. و لذا هر چه سازمان پیچیده تر، حساس تر و مهمتر باشد شناخت آسیب و آفتهای آن نیز اهمیت بیشتری پیدا می کند.

در این مقاله آسیبهایی که نیروهای اطلاعاتی را از درون و بیرون سازمان تهدید می کند مورد بررسی قرار گرفته است.

آسیبهای سازمانی

واقعیت این است که در تمام کشورها وجود سازمانهای اطلاعاتی، متضمن آرامش و حفاظت از منافع ملی در برابر مطامع و منافع بیگانگان است.

ساختار محرمانه چنین سازمان هایی و ارتباط تنگاتنگ آنها با نهادها، قدرت کارکردهایشان را متوجه نیروهای داخل نیز می کند. مهمترین نقش سازانهای اطلاعاتی و امنیتی پیاده سازی سیاست ها و اقدامات پنهان مربوط به حفظ امنیت ملی کشور می باشد.

بخاطر ویژگیهای دوگانه اقدامات پنهان که مخفی کاری و پیچیدگی اجرا می باشد، طبعاً افراد، ساختار و سازمانهای عادی کشور قادر به اجرای این مأموریتها نمی باشد لذا نقش سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی به عنوان یکی از ساختارهای مؤثر و کارآمد در حفظ امنیت ملی کشور بیش از پیش بارز می گردد.

نوع شغل، تعاملات موجود در کار، نقش ابزار اطلاعاتی، بروز شخصیت های کاذب، استفاده از احکام ثانویه پنهان و غیره در یک سازمان اطلاعاتی و امنیتی زمینه هایی برای آسیب پذیری نیروهاست.

بنابراین می توان گفت که یک نظام اطلاعاتی از ناحیه عوامل درون سازمانی و عوامل برون سازمانی در معرض آسیب قرار دارد.

دستگاه های اطلاعاتی صرف نظر از اینکه در کدامین نظام سیاسی فعالیت می کنند همواره در معرض چالشها، آسیب ها و مباحث جاری در سطح نخبگان سیاسی و افکار عمومی بوده و هستند، خواه اینکه این چالشها و تعرضات در سطح آشکار مطرح می شود یا اینکه در میان نخبگان سیاسی و حتی عامه مردم به نحوه پنهانی درآید، به سخن دیگر اینگونه دستگاه ها بنا به دلایل عدیده ای از جمله ماهیت فعالیت ها، حساسیت، روشها، اهداف، و قرار گرفتن در بطن روندهای سیاسی مهم زیر ذره بین افکار عمومی و فعالین سیاسی هستند. بنابر این با شکل گیری اولین زمینه های انحراف در این دستگاه ها، چالشها، تهاجمات و در نهایت بحرانهای عمیق در آنها بروز پیدا می کند. این چالشها بسته به ماهیت نظام سیاسی، بشکل آشکار و یا پنهانی بخود می گیرد. در معرض چالش قرار گرفتن دستگاه های اطلاعاتی - امنیتی و پیشروی آن تا حد شکل گیری بحران در درون این دستگاه ها برای اعتبار، حیثیت، اعتماد، کارآمدی و مشروعیت نظام سیاسی بسیار خطرآفرین می باشد. ضمن اینکه کفایت و اقتدار دستگاه اطلاعات به مثابه نهاد متکفل برقراری امنیت و کنترل یا مقابله با تحرکات بی ثبات کننده، خدشه دار می شود. با بررسی اجمالی تاریخ اطلاعات در کشورهای مختلف به ویژه نظام های سیاسی که خود را پایبند اصول دمکراسی دانسته اند، بروز اینگونه چالشها و بحرانها برای دستگاه های اطلاعاتی امر طبیعی و همیشگی می باشد، که نمونه بارز آن در ایران، موضوع قتلهای زنجیره ای بوده است.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید