پایان نامه مقایسه سلامت روانی و عزت نفس در زنان ختنه شده و عادی

پایان نامه مقایسه سلامت روانی و عزت نفس در زنان ختنه شده و عادی پایان نامه مقایسه سلامت روانی و عزت نفس در زنان ختنه شده و عادی

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 101 KB

تعداد صفحات : 10

بازدیدها : 230

برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

پایان نامه مقایسه سلامت روانی و عزت نفس در زنان ختنه شده و عادی

پایان نامه مقایسه سلامت روانی و عزت نفس در زنان ختنه شده و عادی


عنوان پایان نامه به انگلیسی:

Comparison of mental health and self-esteem in female circumcision and common

 

کلمات کلیدی:

پرسش اصلی پژوهش :

آیا سلامت روانی و عزت نفس در زنان ختنه شده و عادی تفاوت دارد؟

 

بیان مسئله:

ختنه زنان یک عمل سنتی است که ریشه در اعتقادات شخصی و مذهبی دارد(13). ختنه شامل همه روش های برداشت جزئی و کلی از بخش خارجی دستگاه تناسلی زنان بدون دلایل خاص پزشکی می باشد(9) سازمان بهداشت جهانی انواع عمل ختنه زنان را به به چهار دسته طبقه بندی کرده است . نوع اول ختنه زنان را به عنوان برداشتن بخشی یا تمام کلیتورس تعریف می کند.نوع دوم ختنه زنان شامل برداشتن نسبی یا تمام کلیتورس و لب های کوچک ،نوع سوم ختنه زنان را به تنگ کردن دهانه واژن از طریق ایجاد یک مهر و موم پوششی با قطع کردن و تغییر مکاندادن لب کوچک و لب بزرگ یا بدون برش کلیتورس تعریف کرده است.اشکال دیگری از ختنه زنان وجود دارد که جمعا به نوع چهارم گفته می شود که در بر گیرنده برداشتن بافت نیست .سازمان بهداشت جهانی ،نوع چهارم ختنه زنان را به تمام روش های درد آور دیگر آسیب به اندام های تناسلی زنان برای مقاصد غیر پزشکی ،که شامل روش های مختلف از قبیل خلاندن کلیتوریس با سوزن، سوزاندن یا اثر زخم گذاشتن و همچنین شکافتن و سا پاره کردن مادگی است تعریف کرده است(18).

ختنه زنان به عنوان ناقض حقوق بشر و استاندارد ها و هنجارهای انسانی شناخته شده است که بازتابی از تبعیضهای عمیق و ریشه جنسیتی می باشد( 14). این روش بیشتر توسط ماماهای سنتی به روش غیربهداشتی و بدون استفاده از بیهوشی انجام می شود البته در برخی از جوامع توسط پرسنل پزشکی آموزش دیده انجام می پذیرد(17). ختنه هیچ سودی بر سلامت دختران ندارد بلکه دارای عوارض کوتاه مدت و بلندمدت و عوارض روانی بر آنها می باشد .تقریبا همه زنانی که ختنه شده اند طیف گسترده ای از عوارض روانی جسمی ناشی از آن را تجربه کرده اند(19).از دیگر عوارض آن میتوان به اضطراب ،خواب آشفته و کاهش میل جنسی و غیره اشاره کرد(15).سن انجام ختنه و دلایل انجام آن از یک کشور به کشور دیگر متغیر می باشد،سن می تواند از دو هفته بعد از تولد دختر تاهنگام ازدواج باشد.ولی معمولا این عمل از سنین نوزادی تا 15 سالگی و گاهی نیز برای دختران جوان انجام می شود(12) .

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید