گزارش کارآموزی مواد و ریخته گری، در شرکت ذوب فلز زندیه

گزارش کارآموزی مواد و ریخته گری، در شرکت ذوب فلز زندیه گزارش کارآموزی مواد و ریخته گری، در شرکت ذوب فلز زندیه

دسته : -گزارش کار آموزی و کارورزی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 31 KB

تعداد صفحات : 72

بازدیدها : 464

برچسبها : ذوب فلز گزارش کارآموزی ریخته گری

مبلغ : 1000 تومان

خرید این فایل

دانلود گزارش کارآموزی رشته مهندسی مواد و ریخته گری، در شرکت ذوب فلز زندیه در 72 صفحه ورد قابل ویرایش آماده ارائه با فرمت doc

گزارش کارآموزی دانلودی رشته مهندسی مواد و ریخته گری، در شرکت ذوب فلز زندیه در 72 صفحه ورد قابل ویرایش آماده ارائه با فرمت doc

این شرکت ریخته گری در سال 1368 آغاز به کار کرده است . از همان ابتدا کار خود را با ذوب آلومینیوم توسط یک کوره زمینی شروع کرده و درصدد بود تا بتواند محصولات تولیدی خود را هر چه بیشتر توسعه داده و در زمره شرکت های ریخته گری مطرح ایران قرار دهد این شرکت با تولید قطعات ریختگری سبک وزن آلومینیومی کار صنعتی خود را شروع کرد و هم اکنون علاوه بر ذوب آلومینیوم ،چدن داکتیل یا SG نیز توسط کوره های دوار ذوب کرده و قطعات مختلف صنعتی را تولید و به بازار عرضه می کند. امروزه ذوب چدن بسیار زیاد در صنعت مطرح است و روز به روز قطعات مختلف را با آلیاژهای متفاوت چدن ریخته گری شده و عرضه می شوند.

ذوب ریزی

شرایط تهیه ذوب

برای تهیه ذوب آلومینیومی لازم است که از قبل شمش های خالص آلومینیوم از شرکت های مربوطه خریداری شده و مورد استفاده قرار گیرد.

زیرا شمش خالص درصد سوخت کمتری داشته و ضایعات آن در حدود 10-15 درصد می باشد .اغلب اوقات شمش های وارده به شرکت دارای ناخالصی همچون سرب می باشد که این ناخالصی باعث ایجاد یک تخلخل در قطعات تولیدی خواهد شد.

آلومینیوم به علت نقطه ذوب پایین تقریباً در حدود 20 الی 25 دقیقه برای ذوب کامل زمان احتیاج دارد. ابتدا شمش های آلومینیوم و به علاوه قطعاتی که از ذوب ریزی قبلی به جا مانده و مورد استفاده نیست را در داخل بوته قرار دارد و حرارت لازم توسط مشعل و فن تأمین می شود به این نحو که ابتدا لازم است سوخت مصرفی را به داخل کوره باز کنیم برای روشن شدن آتش ،کاغذی را آتش زده و در داخل کوره می اندازیم تا سوخت موجود مشتعل شود . فن موجود در سیستم کوره وظیفه ای بسیار مهم و اساسی را دارد . روشن کردن فن باعث می شود که حرارت (آتش) در اطراف بوته حرکت دورانی انجام دهد و این کار به این علت است که حرارت یا دما به طور یکنواخت به بوته برسد و از برخورد مستقیم با بوته جلوگیری به عمل آمده و موجب سوراخ شدن و از بین رفتن بوته نشود .در غیر اینصورت با سوراخ شدن بوته خطرات بسیار زیادی به دنبال خواهد داشت و باعث صرف هزینه های زیادی جهت جمع آوری ذوب و همچنین خرید بوته جدید گردد.

سوخت مورد استفاده برای کوره گازوئیل می باشد. گازوئیل دارای ویسکوزیته پایین تری نسبت به دیگر سوخت ها است بنابراین در زمستان بواسطه سیالیت خوب به راحتی وارد کوره می شود.

انواع بوته :

1- چدنی

2- گرافیتی

لازم به ذکر است که بوته های مورد مصرف در این شرکت چدنی و گرافیتی است.

به دلایل مختلف تقریباً بیشتر از بوته چدنی استفاده می گردد :

1 - مقرون به صرفه است .

2- قیمت ارزانتر

3- عمر بیشتر

البته برای استفاده از بوته های چدنی پوسته بیرونی آن را توسط ماسه سیلیسی می پوشانند تا با ذوب واکنش ندهد و موجب تخریب ترکیب آلیاژ نگردد.

همانطور که اشاره شد علاوه بر بوته چدنی از بوته گرافیتی نیز استفاده می شود . البته از بوته های گرافیتی بیشتر برای مفرغ استفاده می شود و مزیت بوته گرافیتی اینست که درصد سوخت آن کمتر از بوته های چدنی است . معایب این نوع بوته ها گرانتر ودارای عمر کمتر از بوته های چدنی است .

بعد ازاینکه عملیات تهیه ذوب آلومینیوم به پایان رسید و مذاب آماده شد مرحله بعدی ریختن مذاب در قالب برای تولید قطعه با اندازه و شکل مورد نظر می باشد . البته بستگی دارد به نوع قطعه سرعت ذوب ریزی تعیین می شود به+ این نحو که اگر قطعه دارای قطر زیادی باشد ذوب ریزی کمی با تأخیر انجام می گیرد و اگر قطعه دارای قسمتهای نازک بسیار باشد باید مذاب ریزی سریعتر انجام گیرد تا مذاب بتواند بواسطه سیالیت زیاد اولیه تمام قسمت های قالب را پر کند . در غیر اینصورت قطعه دچار عیب یامد مذاب گشته و قطعه معیوبی بدست خواهد آمد .که این عیب نیامد مذاب به نحوه قالب گیری و چگونگی مدل اولیه نیز بستگی دارد بدین صورت که اگر مدل اولیه که توسط مدلساز تهیه شده دارای قطر بسیار کم باشد ممکن است بروز چنین عیبی در قطعه تولید شود.

فهرست مطالب

تاریخچه

ماسه قالبگیری

منشاء پیدایش ماسه در طبیعت

هوازدگی

عوامل موثر در هوازدگی

انواع ماسه های طبیعی

آماده سازی ماسه

خواص فیزیکی ماسه قالبگیری

قالبگیری قطعات آلومینیومی (دو درجه ای)

ذوب ریزی

انواع بوته

مذاب مصرفی

قسمتهای مختلف کوره زمینی

انواع مدل

چدن ریزی

افزودن منیزیم به مذاب

قالبگیری قطعات سنگین

قالبگیری قطعات سبک

ذوب

انواع سلاکس

مخلوط کن ماسه CO2

تاثیر سرعت سرد کردن بر روی اعوجاج

نتایج

اهمیت سرعت های سرد کردن بر چقرمگی فولادهای کار گرم

تاثیر سرعت سرد کردن به چفرمگی قالب

بهداشت و ایمنی در واحدهای ریخته گری

کلیاتی راجع به مواد منتشره

نوع سوخت مورد استفاده

تنظیم مشعل

روشهای تهویه برای کوره های شعله ای

مواد منتشره از کوره های ذوب در فرایند تولید فلزات غیر آهنی

برنج ، برنز و سایر آلیاژهای مس

آلیاژ آلومینیوم و منیزیم

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید