پایان نامه 7 عامل مهم دانش آموزان در معرض خطر افت تحصیلی

پایان نامه 7 عامل مهم دانش آموزان در معرض خطر افت تحصیلی پایان نامه 7 عامل مهم دانش آموزان در معرض خطر افت تحصیلی

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 812 KB

تعداد صفحات : 72

بازدیدها : 712

برچسبها : افت تحصیلی عوامل افت تحصیلی دانش آموزان

مبلغ : 12000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه مهمترین عوامل زمینه ساز افت تحصیلی دانش آموزان ابتدایی با بررسی آگاهی و سنجش نظر معلمان و ایجاد توانایی در آنها برای شناسایی دانش آموزان در معرض افت تحصیلی

چکیده:

در این پایان نامه هفت عامل مهم که برای دانش آموزان در معرض خطر افت تحصیلی موثر هستند تحلیل شده است این عوامل عبارتند :آموزشی، رفتاری، اجتماعی، اقتصادی، خانواده و حضور و تکرار پایه در یک سال بودند.

نتایج نشان داد که عامل تحصیلی بیشترین نقش را در شناسایی دانش آموزان در معرض شکست تحصیلی دارد و عامل حضور هیچ نقشی را در شکست تحصیلی به عهده ندارد. به نظر معلمان بهترین راهبردهای جلوگیری از شکست تحصیلی راهبردهای آموزشی است.

با بررسی تحقیقات اخیر موثرترین وﯾژگی های دانش آموزان در معرض خطر افت تحصیلی را شناسایی شد و براساس آن پرسشنامه معلمین تهیه گردید.

پرسشنامه ای که در این پایان نامه مورد استفاده قرار گرفت می تواند به عنوان ابزاری برای شناسایی دانش آموزان در معرض افت تحصیلی قرار گیرد، واژه های تحقیق: تحلیل، دانش آموزان در معرض افت تحصیلی، عوامل، معلم

مقدمه:

با نگاهی به تاریخ کنفرانس های جهانی و ملی برگزار شده به راحتی در می یابیم که تا زمان حال همواره دغدغه های اصلی صاحب نظران تعلیم و تربیت و سیاستمداران و رهبران کشورهای جهان جذب تمامی واجب التعلیمان به نظام تربیتی و حفظ آنها در نظام برای گذراندن مقاطع تحصیلی است، زیرا یکی از مشکلات اصلی جهان امروز افزایش شمار افرادی است که از مشارکت مفید در زندگی اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی خود محروم هستند و روز به روز به قهقهرا می روند و از جامعه به حاشیه روانه می شوند این برداشت و تغییر که تعلیم و تربیت پایه حق هر فرد است به خوبی توسط جامعه جهانی شناخته شده است.

رهبران کشورهای در حال توسعه اغلب اهمیت بررسی و رسیدگی تعلیم و تربیت پایه را می دانند، آن ها دریافته اند که خواندن و حساب کردن پیش نیاز و ضرورت اصلی نیروی مفید و شایسته است اما آن ها همیشه از اینکه سیستم آموزش و پرورش خود را طوری بنا نهند که توانایی فراهم کردن آموزش و پرورش پایه را برای همه کودکان واجب التعلیم کشورشان داشته باشد عاجز هستند و به علت کمبود منابع مالی انسانی در اختصاص منابع به آموزش و پرورش مشکل دارند، یکی از مهمترین مسایلی که از اهمیت خاصی برخوردار است این است که وقتی فرصت تحصیلی برای افرادی فراهم می شود آیا واقعا مهارت های اصلی در دروس ریاضی و ادبیات (خواندن و نوشتن ) را به طور کامل کسب می کنند.

اهداف تحقیق:

1- تحلیل علمی مهمترین عوامل زمینه ساز افت تحصیلی دانش آموزان ابتدایی

2- آگاهی و سنجش دقیق نظر معلمان ابتدایی در زمینه افت تحصیلی دانش آموزان

3- ایجاد توانایی در معلمان برای شناسایی دانش آموزان در معرض افت تحصیلی

چهار نگرش تعریف دانش آموزان در معرض خطر افت تحصیلی

1- نگرش پیش بینی مدار: بر طبق این نگرش دانش آموزانی که دارای شرایطی چون زندگی با یکی از والدین یا زندکی در اقلیت های گوناگون باشند، به احتمال زیاد دچار مشکلات تحصیلی می شوند و ترک تحصیل خواهند کرد، از استرا تﮊی های این نگرش و نگرش توصیف مدار به طور مشترک بیشترین استفاده برای تعریف دانش آموزان در معرض افت تحصیلی می شوند.

مزیت این نگرش، استفاده از اطلاعات مناسب و دقیقا مرتبط با وﯾﮊگی های این دانش آموزان است که از مدارس کسب می کنند و در این نگرش بررسی و ارائه راه حل درباره ی مشکلات تحصیلی دانش آموزان با توجه به مبانی فلسفی این موضوع باید صورت پذیرد.

به هر حال این نگرش مبین این حقیقت است که وجود یک نقص یا کمبود در دانش آموز یا جامعه موجب افت تحصیلی دانش آموزان می شود و در بررسی و ریشه یابی تحصیلی به ندرت به تاثیر مدرسه و جنبه های گوناگون آن توجه کرده است.

از دیگر مزیت های این نگرش، هدفمند شدن فعالیت های صاحب نظران و برنامه ریزان در تعیین و تدارک برنامه های مناسب با وضعیت این دانش آموزان است.

البته آن چه را به عنوان انتقاد از این نگرش می توان ایراد کرد؛ این است که طبقه بندی وﯾﮊگی های دانش آموزان فقط براساس خانواده و موقعیت اجتماعی موجب می شود که توقع معلمان از آن ها هم به همین اساس شکل پذیرد و انتظارات آنان از بعضی دانش آموزان فراتر از توانایی آن ها باشد و از طرف دیگر این معلمان از بعضی از دانش آموزان که توانایی آن ها در سطح مطلوب قرار دارد، کمتر انتظار داشته باشند، این اصطلاح که چه انتظاری از این دانش آموزان می توان داشت یا از این دانش آموزان یا دانش آموز بیش از این نمی توان انتظار داشت.

موجب سرماخوردگی دانش آموز می شود و دانش آموز به خاطر وضعیتی که هیچ نقشی در به وجود آوردن آن نداشته است، مورد سرزنش واقع می شود.

2- نگرش توصیف مدار: این نگرش ضمن اراﺋه ی یک راهبرد اندرزمآبانه تلاش دارد که از معرف های پیش بینی مدارانه دوری جوید، به این معنی که در این نگرش ابتدا باید منتظر بود تا مشکل تحصیلی اتفاق افتد و بعد به تعریف این مشکلات و وﯿﮊگی های دانش آموزان در معرض افت تحصیلی پرداخت.

براساس این نگرش دانش آموزی در معرض خطر افت تحصیلی است که به خاطر عملکرد ضعیف در مدرسه نتوانسته برنامه های ارائه شده را بگذراند و دچار شکست می شود و به احتمال زیاد ترک تحصیل خواهد کرد.

مهم ترین عیب این نگرش این است که مشکلات تحصیلی از زمانی که دانش آموز طوری عمل کند که در بعضی دروس نمره نگیرد یا دچار مشکلات تحصیلی شود، معضل فرض می کند، بنابراین از معلم و دانش آموز نمی توان انتظار پیش گیری موفقیت آمیز مشکلات تحصیلی را داشت.

3- نگرش یک سویه مدار: در این نگرش موانع ساختاری و سازمانی را که در سازمان آموزش و پرورش وجود دارد، مهم ترین عامل افت تحصیلی دانش آموزان می داند، بر طبق این دید گاه با افزایش شمار و پیچید گی مساﯾل آموزشی و تربیتی هر دانش آموزی به نوعی در معرض خطر وجود دارد.

مزیت این نگرش این است که گناه و تقصیر ضعف عملکرد تحصیلی را به گردن دانش آموز نمی اندازد، چون دانش آموز کم ترین کنترل و حق انتخاب را در شرایط حاکم برخوردار است، این نگرش اولین وظیفه ی نظام تربیتی را ارائه برنامه هایی مطابق با نیاز دانش آموز و شرایط زندگی او می داند، این نگرش مبیین این حقیقت است که اشتباه فاحش در برخورد با افت تحصیلی و مشکلات تحصیلی، تمرکز بیش از حد بر مشکلات دانش آموزان خیلی ضعیف و دانش آموزان خیلی قوی دارد حال آن که در برخورد با مشکلات تحصیلی باید تمام دانش آموزان را مد نظر داشت.

4- نگرش مربوط به عوامل مدرسه:از این دیدگاه مهم ترین وﯾﮊگی های مدرسه که از موفقیت تحصیلی دانش آموز جلوگیری می کند به این عوامل بستگی دارد:

1- برنامه ی درسی انعطاف پذیر.

2- تاکید بر تدریس مهارت هایی که کمتر مورد نیاز است و راهبردهای نامناسب آموزشی.

3- تاکید بیش از حد بر نتیجه ی امتحانات در تصمیم گیری برای دانش آموزان و نوع نگرش معلمان و مدیران بر موقعیت خانوادگی و فردی دانش آموز می تواند بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان موثر باشد.

فهرست مطالب پایان نامه

چکیده

فصل اول کلیات تحقیق

مقدمه

بیان مساله

اهداف تحقیق

سوالات تحقیق

فر ضیهای تحقیق

تعاریف عملیاتی

فصل دوم مبانی نظری پژوهش

پیشینه ی پژوهش

متغیرهای موثر در رفتار دانش آموز

۱- فرار از مدرسه

۲ - تخطی از قانون مدرسه

۳- خود آزاری

۴- دوری از جمع

۵- انجام کارهای خطا

۶- عدم پذیرش حمایت معلم

۷- عدم پذیرش حمایت والدین

۸- سرقت

۹- آتش بازی

۱۰- بیزاری از درس

۱۱- مصرف داروی زیاد

۱۲-بی انگیزگی

چک لیست های دیگر حاوی دوازده ویژگی معرفت موقیعت فرد

۱-سر گردانی

۲- اخراج از مدرسه

۳- وقت گذرانی در تفریح گاه ها

۴- سابقه زندان

۵- بی خانمان

۶- وضعیت نا مطلوب رفاه

۷- از هم پاشیدگی خانواده

۸- بی ثباتی در خانواده

۹- بیکاری مسوول خانواده

۱۰ - وضعیت اقتصادی نا مساعد

۱۱- مورد سو استفاده جنسی واقع شده

۱۲- وضعیت نامساعد اجتماعی خانواده

جامعه آماری تحقیق

مراحل اجرای تحقیق

مرحله ی اول

مرحله ی دوم

موقعیت تحصیلی

تعاریف دانش آموزان در خطر افت تحصیلی

چهار نگرش مهم برای تعریف دانش آموزان در معرض خطر افت تحصیلی

نظریه ی عمومی سیستم ها

نوع و سطح سیستم ها

خانواده و گروه های اجتماعی کوچک

نقش وضعیت زیستی کودک در افت تحصیلی

انگیزش

دانش آموز

اصول آموزشی برای فراگیران در معرض خطر افت تحصیلی

مروری بر تحقیقات پیشین در ایران

فصل سوم روش شناسی تحقیق

نوع پژوهش

جامعه ی آماری

روش نمونه گیری

روش جمع آوری اطلاعات

ابزار گرد آوری اطلاعات

روش نمره گذاری

شیوه ی جمع آوری اطلاعات و انجام تحقیق

فصل چهارم یافته های پژوهش

تجزیه و تحلیل فرضیه ها

بررسی نتایج

فصل پنجم

بحث و نتیجه گیری و پیشنهادات

تجزیه و تحلیل عوامل

محدویت های تحقیق

پیشنهادات

فهرست منابع و ماخذ

ضمیمه

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید